piepschuim gevelisolatie

gevelisolatiePiepschuim gevelisolatie

U kunt uw woning gemakkelijk en voordelig isoleren met gevelisolatie van piepschuim aan de buitenzijde. Met geavanceerde lijmen, kunststof slagpluggen en door gebruik te maken van glasvezel ontstaat er een sterk solide geheel met een extreem hoge isolatiewaarde. Het is mogelijk om isolatiewaarden te bereiken van meer dan >Rd=6, of <Uw dan 1. Dat betekent dat u uw huis zo goed kan isoleren dat u van het aardgas af kunt.

Piepschuim

Piepschuim is een bekende benaming en omdat we het graag simpel houden spreken we van piepschuim. Echter is de officiële benaming: geëxpandeerd polystyreen. Polystyreen hebben we  globaal gezien in twee varianten te weten de EPS en de XPS. De xps heeft een iets hogere isolatiewaarde en is beter bestand tegen langdurige vocht en weersinvloeden. De XPS is echter duurder. De xps gebruiken we meestal voor de eerste rij die contact maakt met de grond, maar kan ook gebruikt worden om de dikte te beperken. Piepschuim is in verschillende diktes te koop en de dikte bepaald de isolatiewaarde. Wij werken veel met 12 of 16 cm omdat daarmee de isolatiewaarde gelijk komt aan de nieuwbouwwoningen van vandaag de dag. De piepschuim die wij verkopen en verwerken zijn speciaal geschikt gemaakt voor gevelisolatie. Ze zijn vaak grijs door een toevoeging van ferriet. Dit blokkeert de koude-geleiding en helpt nog beter isoleren. Ook de gevelplaten hebben een freesrand waardoor te beter te verlijmen en de stapelen zijn. Alle gevelgeschikte piepschuimsoorten hebben een bescherm laagje die voor het stukwerk eraf geschuurd dient te worden.

Piepschuim is dat wel sterk?

De indruk sterkte van piepschuim is niet zo hoog en zou snel beschadigen als je de gevel niet zou afwerken. Een gevel met piepschuimisolatie dient te worden afgewerkt met een harde schil.

Crepi

Piepschuim is te voorzien van een soort harde schaal. In Nederland wordt dit ook wel CREPI genoemd. In feite is het een combinatie van cementgebonden lijm  waarin een glasvezel net is verwerkt. Later is dit af te werken met een sierpleister op silicone basis. Dat maakt het stukwerk makkelijk schoon te houden en is te verkrijgen in heel veel kleuren.

Hout rabat

U kunt de isolatie ook afwerken met een gevelbetimmering (Scandinavisch)

Steenstrips

Met steenstrips kunt u het oude bestaande beeld weer herstellen en het huis eruit laten zien alsof er geen isolatie onder zit.

Zelf doen of laten doen?

Als u enig technisch aangelegd bent kunt de isolatie zelf prima zelf aanbrengen. De afwerking kunt u ook zelf doen, maar wordt vaker uitbesteedt aan een stukadoor of timmerman. Breek de dag kan de isolatie ook voor u aanbrengen.

Wat kost piepschuim isolatie?

Geheel afhankelijk van de dikte en afwerking en het soort huis kunt u rekening houden met bedragen tussen E 100,- tot 175,- per m2 bij montage door Breek de dag.

Doet u het zelf? een isolatiepakket heeft u al vanaf ca 20,- /m2 heeft u al een zeer goed isolerend huis. Een gevelisolatie van ca 12 cm dikte levert al gauw een slordige 500,- per jaar gasbesparing op!